Happy – Coached by Dees

Je lijkt je leven behoorlijk op orde te hebben. Je hebt een fijne relatie, gezonde kinderen, een leuke baan en ook nog een sociaal leven. Maar toch knaagt er iets. Je mist iets. Misschien is het passie, bevlogenheid, een sparkle. Je kunt niet echt je vinger er op leggen en als je er verstandelijk over nadenkt klopt het ook niet, want je hebt toch alles wat je zou willen hebben?!

Maar onderhuids, vanuit je onderbuik, vanuit je hart, mist er iets. Je voelt een bepaalde leegte waar je gewoon geen woorden aan kunt geven.

Grote kans dat je het leven ook best druk en veel vindt. Heftig soms om alle ballen in de lucht te houden. Eigenlijk voelt het soms maar als overleven dan als leven. En echt genieten, hoe was dat ook al weer? De tijd dat je leven om jou en jouw verlangens draaide is lang geleden en misschien zelfs wel nooit echt geweest.

Doordat er zoveel van je verwacht wordt, of jij zoveel van jezelf verwacht. Omdat onze huidige maatschappij nu eenmaal zo ingericht is dat het vooral lijkt te gaan om prestaties, carrière en geld verdienen, hebben wij, vrouwen, ons onbewust steeds maar aangepast aan deze voornamelijk mannelijke manier van leven en werken. Door de emancipatie hebben en krijgen gelukkig steeds meer vrouwen meer verantwoordelijkheden, een carrière, hogere posities en verdienen meer geld. Om deze manier van leven vol te kunnen houden zijn veel vrouwen meer mannelijke eigenschappen in gaan zetten. Zoals daadkracht, manifesteren, acties, doelen realiseren, plannen, gericht op de buitenwereld zijn. Dit is op zich helemaal niet erg, het helpt ons om dingen gedaan te krijgen. Als we maar zorgen dat onze vrouwelijke eigenschappen minstens even veel ruimte krijgen. En dat is waar het vaak misgaat. Sowieso al in onze maatschappij. Vrouwelijke eigenschappen als verbinding, intuïtie, ontspanning, zorgen, (controle) loslaten worden als veel minder waardevol gezien.

Wanneer je jouw vrouwelijke eigenschappen onderdrukt, geen of niet voldoende ruimte geeft en niet voedt, ontken je een groot en heel belangrijk deel van jezelf. Juist het deel waar jouw grootste kracht zit. Dit veroorzaakt vaak het sluimerende gevoel van leegte, oppervlakkigheid of “is dit alles”.

Het is dus heel belangrijk om op zoek te gaan je eigen vrouwelijkheid, de Godin in Jezelf. Te onderzoeken hoe je haar kunt voeden en meer ruimte kunt geven zodat je echt in je kracht komt te staan.

Via mijn workshops, retraites of coaching help ik je op zoek te gaan naar de Godin in Jezelf en haar (weer) te laten stralen.

 

” Juist als jij je licht laat schijnen,

geef je onbewust anderen toestemming hetzelfde te doen.” 

                                                                                                                                         Marianne Williamson