Healthy – Yoga by Dees

Als we het woord Yoga horen denken we vaak aan de lichamelijke houdingen (asana’s) die ons lichaam flexibel en sterk maken. Maar dit is slechts een onderdeel van wat Yoga eigenlijk is. Het doel van Yoga is het herinneren van onze connectie met het Goddelijke ofwel verlichting. Je kunt dit zien als het herinneren wie je echt bent, verbinding met je Innerlijke Licht. Het is een pad naar harmonie tussen lichaam en geest, naar bewustzijn, naar licht. Als je met Yoga bezig bent en je verdiept in de yogafilosofie, zal je oplichten van binnenuit, op jouw eigen unieke manier. Hoe meer tijd en aandacht je hieraan besteedt, hoe groter jouw licht zal stralen, totdat je ook de mensen, situaties en wereld om je heen in het licht gaat zetten.

Sinds kort geef ik op maandagavond yogalessen op Landgoed Bleijendijk in Vught. Mijn yogalessen zijn gebaseerd op Jivamukti Yoga, waarin in mijn leraren opleiding heb gedaan. Het is een intensieve (hatha) yogavorm waarin de houdingen in vinyasa vorm elkaar opvolgen. Vinyasa houdt in dat je steeds je beweging en je ademhaling op elkaar afstemt, om zo de verbinding tussen lichaam en geest te versterken. Daarnaast bestaat Jivamukti Yoga uit 5 pilaren die door de lessen verweven zijn.

Ahimsa – Geweldloosheid in denken, spreken en handelen

Bhakti – Intenties van liefde en devotie

Meditation – Meditatie

Nada Yoga – Muziek tijdens de lessen

Scripture    – Filosoferen over Indiase geschriften

Jivamukti Yoga betekent zoveel als Bevrijding van de Ziel. Zie dit als het loskomen van beperkende patronen en gedachtes die je vasthouden in een cirkel van reageren op wat het leven je brengt, in plaats van je leven te creëren vanuit je Ziel, op een manier die bij je past en jouw alles geeft wat je wenst. Jivamukti Yoga stimuleert je om de lichamelijke, geestelijke, spirituele en mystieke aspecten van yoga op te nemen in je dagelijks leven. Het leidt je lichaam en ziel naar vrijheid, lichamelijke kracht, rust in je geest, een betere gezondheid en zelfbewustwording.

Ben je nieuwsgierig naar de enerverende en verdiepende yogalessen, kom dan gratis een proefles volgen!

 

Shine Your Inner Light

 

PS Bij voldoende aanmeldingen start er ook een les op woensdagochtend